RESEPSJONEN: Administrerende direktør i teknologiparken; Johnny Løcka, «antibacer» seg når han ankommer resepsjonen der vekter Ylva Kalleberg er skjermet bak ny-monterte pleksiglass.

Vellykkede korona-tiltak

Så langt er det ingen registrerte korona-smittede i Kongsberg Teknologipark.

– Det er satt i verk mange viktige tiltak, og folk har vært svært flinke til å følge våre retningslinjer.  Og selv om vi nå begynner å komme tilbake til normalen så vil nok tiltak som avstand og ekstra god håndhygiene vedvare en god stund til.

Det sier administrerende direktør i Kongsberg Teknologipark, Johnny Løcka som til vanlig har over 5500 personer i sving hos ulike bedrifter inne på parkens store utleieområde. Men nå under korona-krisen er det kun halvparten igjen. Resten er på hjemmekontor eller så er de blant de totalt 300 permitterte.  I tillegg opereres med nye typer skiftordninger for at det ikke skal være for mange på jobb på samme plass samtidig.

Kongsberg Teknologipark har selv delt opp sin arbeidsstyrke på 50 ansatte og fordelt de på fem nye kontorområder for å hindre smitteoverføring. I tillegg er det noen få som har hjemmekontor.

ROSER LEIETAKERE OG ANSATTE
– Her i teknologiparken har vi hele tiden forholdt oss veldig strikt til Folkehelseinstituttets regler og oppfordringer. KTP har ansvar for fellesområdene i parken, mens det er den enkelte leietaker som står ansvarlig for egen bedrift. Og så langt har dette fungert veldig godt og uten noen påvist smittede inne på vårt område. Folk har rett og slett vært veldig flinke til å følge alle retningslinjer og oppfordringer, sier Løcka.

Vekter i resepsjonen; Ylva Kalleberg, opplyser at antall besøkende naturlig nok har blitt kraftig redusert i denne perioden. ­ – På en vanlig dag har vi rundt 200 besøkende innom resepsjonen, mens det nå bare er et titalls besøkende i løpet av en dag. Vi tar forøvrig heller ikke imot uanmeldte besøk lenger, og alle de som besøker oss må skrive under på en egenvurdering om at de ikke er smittebærere, sier Kalleberg som nå sitter bak skjermende pleksiglass som skal beskytte mot smitte.

INGEN TRANSPORT ELLER KANTINE
– I tillegg har de besøkende veldig god tilgang til håndvask, og vi desinfiserer blant annet dører og håndtak i vakta og resepsjonen med jevne mellomrom, legger Kalleberg til.

Det er også innført egne instrukser for bruk av kaffeautomat og lignende, og det deles ikke lenger ut parkeringskort. I tillegg er kantina i KTP stengt, men det mulig å få ferdig påsmurt mat og engangsbestikk i en egen kiosk.

Og det er heller ikke lenger transport av besøkende eller ansatte mellom de ulike avdelingene inne i parken.  – Dette er jo egentlig også et godt miljøtiltak som i tillegg gir litt ekstra trim. Mulig vi kan se på løsninger som innebærer mindre bilbruk også etter korona-krisen, sier Løcka.

FLERE MØTER KAN FOREGÅ FYSISK

Og så har selvsagt alle møter hittil foregått digitalt. – Ja, krisen har gitt oss en bratt og nyttig digital læringskurve som vil komme godt med når dette er over. Korona-krisen vil helt sikkert være med på å endre hverdagen vår også på sikt. Ser blant annet for meg at det blir en god del mindre reising og mer videomøter etter dette, sier KTP-direktøren som nå kan glede seg over at Regjeringen har lettet litt på korona-restriksjonene og blant annet gitt mulighet for å holde møter for enda flere enn bare fem personer.

– De nye reglene gjør at det igjen vil være mulig å benytte våre møtefasiliteter i kontrollerte former. Målet er jo selvsagt at vi skal komme tilbake helt til normalen etter hvert, men jeg tror fortsatt det vil gå en god stund før vi slutter med tiltak som avstand og ekstra god håndhygiene, sier administrerende direktør i Kongsberg Teknologipark, Johnny Løcka.

 

KAFFE-TILTAK: Også på kaffemaskinen i KTP-resepsjonen tas det spesielle forhåndsregler i disse tider. Her er det vekter Ina Haugen som viser hvordan det skal gjøres.

 

INGEN SMITTEDE. Så langt er det ikke påvist korona-smittede i Kongsberg Teknologipark som blant annet har satt inn en rekke forebyggende informasjonstiltak.

Teknologibyen Kongsberg trenger 100-vis av mennesker.