– Mange stolte øyeblikk

Etter 28 år innenfor portene til Kongsberg Teknologipark har Gunn Drogset mange stolte øyeblikk, og et av de aller stolteste var da Applied Autonomy nylig leverte europas første bestillingsløsning med selvkjørende buss.
Tekst: Per-Jan Brekke/Godt Sagt Foto: Simen Falck/Godt Sagt
Navn: Gunn Drogset
Selskap: Applied Autonomy
Yrkestittel: Teknisk leder
Alder: 52
Sivil status: Samboer, to barn
Opprinnelig fra: Stjørdal

Gunn er fra Stjørdal og utdannet ved det som da het NTH i Trondheim. Og i likhet med flere i klassen så flyttet hun til teknologibyen Kongsberg for å få jobb, nærmere bestemt i 1992. Etter en rekke år i Kongsberg Gruppen valgte hun å begynne som teknisk leder i oppstartsbedriften Applied Autonomy som også har tilholdssted i teknologiparken.

– Planen var ikke å forbli i Kongsberg for godt, men så får man jo familie, etablerer seg og knytter nye nettverk. Så dermed ble Kongsberg min by, sier Gunn som spesielt er fornøyd med kulturlivet og naturen i sin hjemby. – I tillegg til mange spennende kulturelle arenaer så har vi jo også landets beste kulturskole, smiler hun.

Stor overgang

52-åringen vedgår at det har vært en stor og lærerik overgang å gå fra et stort konsern til en liten oppstartbedrift.

– Her i Applied Autonomy må vi gjøre det meste selv med alt fra salg til teknisk utvikling. Det er både spennende og selvsagt også litt mer risikofylt. Og det er jo det som er så bra med både teknologiparken og Kongsberg som by. Her er så mange muligheter å velge mellom, sier Gunn som trives med å jobbe i en bedrift som har fokus på innovasjon, bærekraft og løsninger som gjør det enklere og mer miljøvennlig å leve både i byer og mindre lokalsamfunn.

Bærekraft

– Innføringen av ny teknologi kan bidra til et mer bærekraftig samfunn dersom den tas i bruk på riktig måte. Teknologien må løse et problem eller gi ny verdi for kunden. Selvkjørende kjøretøy, brukt i en samkjørings- eller delingsløsning kan, sammen med smart infrastruktur være med på å gi ny bærekraftig næring fra Kongsberg, Norge og ut i verden. Det handler kort og godt om å være med å skape bærekraftige samfunn der det både er godt å bo og det er bra med næringsutvikling, sier 52-åringen som også er veldig opptatt av kunnskapsdeling.

–  Du greier ikke å skape så mye helt alene, men sammen kan vi oppnå veldig mye. Vi deler kunnskap med samarbeidspartnerne våre hele tiden, og det er slik vi sammen greier å skape noe nytt og bedre, sier den tekniske lederen i Applied Autonomy som har et sterkt ønske om å bidra til effektiv og miljøvennlig transport også i årene som kommer.

Teknologibyen Kongsberg trenger 100-vis av mennesker.