Et styrket startup-miljø i Kongsberg Teknologipark

Nå samles alle gründere fra Innovasjonsloftet i startup-miljøet hos Kongsberg Innovasjon.

Alle gründerbedrifter som er etablert i Kongsberg, får muligheten til å sitte tett på industrien og teknologibedriftene i Kongsberg Teknologipark. Målet er å utvikle innovasjonsmiljøet og skape et enda tettere bånd mellom startups og industrien.

  • Ved å samle alle gründere i våre lokaler, vil vi være tettere på hverandre. Veien til industrien og nye kontaktpunkt er kortere, noe som kan stimulere til en raskere og effektiv selskapsvekst, sier Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon.

I samarbeid med kommunen, er det besluttet å flytte alle startups som tidligere har hatt lokasjon på Innovasjonsloftet, inn i Kongsberg Innovasjon sine lokaler i Kongsberg Teknologipark. Her får de tilgang til kontorer, møterom, fellesarealer og en stor kantine.

Fra Innovasjonsloftet til Kongsberg Innovasjon

Applied Autonomy er et av selskapene som har flyttet fra Innovasjonsloftet og inn i lokalene hos Kongsberg Innovasjon. Selskapet leverer kontrollsystemer og tjenester slik at autonome kjøretøy kan benyttes på mest mulig bærekraftig måte. Applied Autonomy har bygd sten for sten og deres innovative løsning og evne til å dele erfaring på veien har nå resultert i at de i dag har vokst seg til et stort, effektivt og innovativt team med flere ansatte.

  • Kongsberg Innovasjon sine lokaler gir oss muligheter for en tettere kobling til både nye og eksisterende samarbeidspartnere, forteller Gunn Drogseth, CTO hos Applied Autonomy.

Videre legger hun til at felles vrimleområder med uformelle presentasjoner og treff er viktig for å bli bedre kjent og skape nye synergier. – Kanskje kan de store bedriftene i Teknologiparken se verdien av de mindre og kanskje mer lettbeinte bedriftene, og benytte de til innovasjonsutvikling?

Kongsberg Innovasjon vil fortsette å bistå alle startup-selskapene med blant annet forretningsutvikling, og ser en positiv verdi av at gründermiljøet kan sitte sammen i form av å kunne diskutere med andre som er i samme båt. Dette bidrar til styrket pågangsmot og motivasjon.

IoT labs flyttet inn forrige uke, og Kongsberg Innovasjon er i dialog med flere selskaper som viser interesse og som ønsker en kontorplass i lokalene.

  • Vi gleder oss over at Teknologiparken kan bli en større arena også for nye selskaper og gründere, sier Johnny Løcka, administrerende direktør i Kongsberg Teknologipark. – her vil du få tilgang til et unikt kompetansenettverk hvor store og små selskaper kan jobbe sammen om å skape nye industri-muligheter både nasjonalt og internasjonal. Vi ønsker velkommen til de nye selskapene som allerede har flyttet inn, og ser frem til å følge med på videre utvikling av innovasjonsmiljøet, sier Løcka.

Interessert i å bli en del av innovasjonsmiljøet hos Kongsberg Innovasjon?

Send oss litt informasjon om din forretningsidé til info@k-i.no, så tar vi kontakt.

Teknologibyen Kongsberg trenger 100-vis av mennesker.